Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.08.2020 18:27 - Размерът има значение.
Автор: 6ablon Категория: Технологии   
Прочетен: 280 Коментари: 0 Гласове:
0



Когато започвате да развивате някакъв вид технологичен проект, то обикновено си пранирате нещо по силите ви. Така започвайки от нещо малко като начинание постепенно планирате да се разраствате. Тази стратегия, обаче, е общо взето неприложима ако говорим за технологии, а не примерно за обичаен вид търговия.

Наистина за да имате успех, то вие трябва да представите някаква много ценна идея, която да носи стойност на проекта. Тази идея, естествено може да бъде открадната и вие още в началото трябва да сте подготвен за подобно развитие на нещата. Но какво можете да направите? Да патентовате идеята? Това не е особено смислено, защото има стотици китайски фирмички, които хич не им пука за вашите патенти. Дори и фирмите в по-цивилизованите страни ще намерят начин да променят малко идеята ви, така че вече да бъде спорно дали нарушават вашия патент или предлагат реално различно решение.

Единствената защите срещу кражбата на ценна идея е просто тя да не бъде използвана. Това звучи като някаква глупост, защото как тогава проектът ви да стане печеливш и популярен? Тук важна роля играе темата на този пост, а именно да заложите на размерът на начинанието още в началото. Ако ключовата идея се появи на по-късен етап, то вече копирането и в комплект на всичко свършено от вас не е лесна задача, а такава която изисква много време. През този период вие също ще напреднете и така поне за известно време можете да сте спокоен, че копировачите ви са доста по-назад от вас и вие можете да се утвърдите като бизнес. Когато вече ви настигнат, то тогава вероятно вие вече ще сте в състояние да приложите нова ключова идея в разработката си и с помощта на достатъчно реклама пак ще задържите първата си позиция.

Разработката на голям проект изисква и доста парични средства с които може да не разполагате. Това прави прякото изпълнение на предложената тук идея някак нереализуемо. Стратегии с които това да се преодолее предстои да бъдат представяни тук в блога.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: 6ablon
Категория: Технологии
Прочетен: 4942
Постинги: 2
Коментари: 0
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031